Basti

Duur 60 min.

Netra Basti of “Tarpanam”
Netra Bastiis een behandeling met warme Ayurvedische ghee op de ogen, een preventieve en herstellende Ayurvedische oogbehandeling.
ze helpt om de perceptie van de werkelijkheid, die vaak vertekend wordt door ons ego, te verhelderen.
Uit therapeutisch standpunt is dit een meditatief hulpmiddel, op fysische vlak een preventieve en herstellende Ayurvedische oogbehandeling. De voordelen: verlaagt spanning en vermindert migraine, vermindert droogheid en irritatie van de ogen, verzacht allergische klachten, verbetert het zicht, verhoogt concentratie en mentale scherpte, bestrijdt vermoeidheid van de ogen als gevolg van de televisie, computers of smartphones, vermindert algemene oogvermoeidheid, vermindert rimpels en donkere kringen rondom de ogen, vertraagt de natuurlijke degeneratie van de ogen.
Deze ‘oog’-basti wordt gevolgd door een massage van het aangezicht.

Uro Basti of Hridaya Basti
(…)

Kati Basti
De Kati Basti is een plaatselijke Ayurvedische behandeling op de rug die toelaat om pijn te verminderen of zelfs weg te nemen. Na deze basti volgt een rugmassage.

Udara Basti of “Nabhi Basti”
De Nabhi Basti is een behandeling met Ayurvedische warme olie op de navel, de “Minipura” oftewel de derde chakra.
Dit is het middelpunt van de prana energiepunten voor de spijsvertering en voor actie; het ondersteunt het hele lichaam door de Agni en is een ‘oceaan’ van emoties. De 5 elementen, etherisch, Lucht, Vuur, Water, Aarde, bevinden zich daar.

Greeva Basti of Griva Basti
(…)

FacebookTwitterGoogle+Partager