De Massages

Het Welzijnscentrum La Danse Des Mains biedt u, onder de vorm van gepersonaliseerde massages, verschillende oplossingen aan die aansluiten aan uw behoefte.

Lijst van de Ayurvedische massages:

  • Abhyanga, Vishesh, Antistress Shirodhara, Ontspannend Sattvic, Ayurvedische gezichtsmassage, Sweedana, Karna Purana, Zwangerschapsmassage, Marmas, Drainerende en zuiverende UdGarshan en Udvartan

De Ayurvedische

Abhyanga
De ayurvedische massage Abhyanga helpt bij het zuiveren van het lichaam en het vrijmaken van toxines. Abhyanga bestaat uit het inoliën van het lichaam met warme olie met bewegingen naar de uiteinden. Abhyanga is een complete verzorging die zeer aan te bevelen is met het oog op een langdurige verzorging van de gezondheid. Deze massage heeft vooral een invloed op de vitale energie (pranamahy kosha), de subtiele kanalen (nadis) en is gekend omwille van de anti-verouderingskwaliteiten. De massage stimuleert de vitale energie en het mentaal en emotioneel welzijn (manomahy kosha), ondersteunt en herstelt de innerlijke beweging van het lichaam (Vayus) en eveneens de chakras worden gestimuleerd.
Abhyanga laat het lichaam toe om de eigen kracht aan te wenden om te helen en te zuiveren.
Dit werk wordt zowel gedaan op een fysiek niveau, als op een energetisch niveau, waardoor je tegelijkertijd een gevoel van ontspanning, welbehagen en herbronning van energie krijgt, een gevoel dat voortduurt tot lang na de massage.
Aanbevolen in geval van: zuiveringsbehandelingen, droge huid, stijfheid, spanningen en slapeloosheid.
Abhyanga is bruikbaar voor alle doshas, Vata, Pita en Kapha.
Aanbevolen eens per week. Duur 1u of 1u30.

Vishesh
De ayurvedische massage Vishes toont veel overeenkomst met Abhyanga. De massage wordt gekenmerkt door trage en diepe bewegingen die de spierspanning ontwart en de bloedstroom stimuleert. Het heeft voornamelijk een werking op de beenderen, zenuwen en diepe emoties.
De voordelen: Laat toe om stress en spanning, die diep zijn verankerd in het lichaam, los te laten. Bevordert de bloedsomloop en de lymfatische stroom en herstelt de harmonie tussen lichaam en geest. Vishes is vooral bruikbaar voor de dosha Kapha, maar ook voor Pita.
Aanbevolen eens per week. Duur 1u of 1u30.

De Shiro Dhara en de Takra Dhara
De Dharas zijn behandelingen die bestaan uit het zachtjes laten stromen van een vloeistof op het voorhoofd op de plaats van de zes Chakra “Ajna”.
Dit stimuleert de aanmaak van serotonine wat op zijn beurt een gevoel van vreugde en sereniteit geeft.
De Shiro dhara wordt gegeven met warme ayurvedische olie en de Takra Dhara met extracties van medicinale planten en lauwe melk
Deze ayurvedische behandelingen ontspannen het aangezicht, openen de energetische kanalen en beinvloeden het zintuigelijke niveau.
De Dharas zijn nuttig bij een overvloed aan Vata, slaapstoornissen, depressies, overwerkt zijn en burnouts, angsten en hoofdpijn met een oorsprong vanuit de zenuwen.
Zij kunnen geassocieerd worden met een massage (abhyanga, sattvic, pranic) gevolgd door een moment van kalmte, waarop de gemasseerde kan integreren, ervaren en geleidelijk aan terugkeren.

Ontspannend Sattvic
De ontspannende ayurvedische Sattvic massage wordt gegeven met warme olie met bewegingen naar de uiteinden. De harmonie en de richting van de bewegingen respecteren de “stroming van de Pranas”. Door de zeer zachte en zeer trage bewegingen geeft deze massage je een gevoel van omhulling en diepe verzoening. Er wordt extra aandacht besteed aan de aan de subtiele kanalen, aan het mentaal en emotioneel gedeelte, alsook aan het bewustzijn.
De voordelen: bezorgt je een gevoel van vrede, helderheid, tevredenheid en begrip. De massage is aanbevolen voor alle doshas en vooral voor Vata. Ook aangeraden in geval van stress, overwerkt zijn, emotionele vermoeidheid en gebrek aan concentratie.
Aanbevolen eens per week. Duur 1u of 1u30.

Drainerende en zuiverende UdGarshan en Udvartan
Garshan in het Sanskriet betekent wrijven, Vartan betekent zalving en Ud betekent opwaarts, naar het hart, net zoals de lymphen. Garshan en Udvartan zijn zuiverende peelings die het weefsel voeden en die de lymfatische drainage bevorderen. Deze massage maakt gebruik van handschoenen gemaakt van wilde zijde of van exfoliërende, voedende en geneeskrachtige poeders. Al naargelang de noden, kan het poeder vermengd worden met olie om een crèmeachtige, geparfumeerde en warme pasta te verkrijgen. Het wrijven en de wrijving creëren warmte, verbeteren de bloedsomloop en dat staat toe dat toxines uit het lichaam kunnen geëlimineerd worden. Op dat moment kan elke levende cel gevoed worden en wordt de activiteit ervan verbeterd.
Duur 1u30.

Ayurvedische gezichtsmassage
De Ayurvedische gezichtsmassage verzorgt uw schoonheid door het behandelen van het evenwicht van het zenuwstelsel, verheldering en kalmering van de geest en het verhogen van de vitaliteit. De massage heeft voornamelijk een effect op de vitale energie, het zenuwstelsel en op mentaal en emotioneel vlak. Ze is toepasbaar voor alle doshas, met specifieke producten voor elk van hen. De massage bestaat uit een massage van de rug, romp en de nek, evenals een reflexologie massage van het gezicht. Ook zweten, reiniging, versteviging en hydratatie van het gezicht met behulp van natuurlijke en ayurvedische producten zijn een deel van deze massage.
Duur 1u. Deze massage kan ook gegeven worden in 30 minuten waarbij het voornamelijk een massage van het gezicht betreft.

Sweedana
Sweedana wordt gebruikt om het lichaam te ontlasten van overbodige doshas door middel van transpiratie. Door toxines van het lichaam vrij te geven wordt het lichaam in een toestand van evenwicht gebracht die de algemene gezondheidstoestand bevordert.
Aanbevolen na een massage. Duur 30 minuten.

Karna Purana
Karna Purana is aangewezen bij stoornissen verwant aan het hoofd, zoals nekpijn en hoofdpijn en problemen met de zintuigen. Karna Purana is een “massage” van het gehoorkanaal met warme olie. Ze wordt gegeven in combinatie met een Shirodhara of een Sattvic massage.
Aanbevolen na een massage. Duur 30 minuten.

Zwangerschapsmassage
De zwangerschapsmassage respecteert in de Ayurvedische traditie de noden van de zwangere vrouw en haar foetus. De massage wordt gegeven in een laterale positie om bijkomende druk op de rug en de bloedsomloop te voorkomen. In de Ayurveda worden alle zuiverende maatregelen vermeden bij de zwangerschapsmassage. Door eenvoudig inoliën wordt de huid van de buik zacht en soepel gemaakt en vaak worden in deze periode drainerende bewegingen toegevoegd. Deze massage ontspant en omhult, bevordert de bloedsomloop, stimuleert de spieren en gewrichten en geeft een gewaarwording van lichtheid en vermindert de mentale en fysieke vermoeidheid.
De voordelen: ontspanning en welzijn gedurende uw zwangerschap.
Aanbevolen in sessies van 1u30, maar kan aangepast worden naar 1u.

Marma-Therapie
Marmas zijn energetische punten of zones van het lichaam die verbonden zijn aan organen, aan emoties en aan het mentale, aan chakras en aan de vitale energie (prana). De massage van de Marmas is vervat in de Abhyanga massage.
Aanbevolen bij gebrek aan energie, psycho-emotionele blokkades, overbelaste organen. Duur 1u30.

Padabhyanga
Een massage van de reflex zones van de chakras van de voeten, gegeven met ghee, geklaarde boter, natuurlijke zalf of ayurvedische oliën.
Aangewezen in geval van gebrek aan energie, psycho-emotionele blokkades, belaste organen.
Duur 30 min

Mandala van de buikstreek
Een bijzondere aandacht wordt hier gegeven aan de buikstreek, de verzamelplaats van emoties, met bewegingen die een mandala tekenen op de buik gebruik makend van ayurvedische warme olie.
Deze massage gaat de organen in de diepte masseren (darmen, lever, galblaas en milt) met het nodige respect en intensiteit, zodat een communicatie kan tot stand worden gebracht met de energetische zones die zich hier bevinden.
De mandala van de buikstreek helpt om intestinale gassen te elimineren, de spijsvertering te verbeteren, ze verlicht, en helpt bij het verdrijven van angsten. Het zal de wil en doorzettingsvermogen in positieve zin beinvloeden.
Duur 30 min

FacebookTwitterGoogle+Partager