Purificatie

We kunnen dagelijks ons lichaam inwendig en uitwendig reinigen door gebruik te maken van verschillende ‘hulpmiddelen’ zoals de voeding die we tot ons nemen, een Neti of een tongschraper.

Neti

Neti of “Jala neti” betekent spoeling van de neusholte met water (jala) hetgeen deel uitmaakt van de panchakarma behandeling “Nazya”, wat behandeling van de neusholte betekent.

Volgens Ayurveda is de neus de deur naar het bewustzijn en het brein, het bewustzijn en prâna. “Prâna”, de levensadem, is verantwoordelijk voor de geestesactiviteit en onderhoud de sensomotorische functies, het geheugen, de concentratie en de intellectuele activiteit.

Tijdens de vorming en uitoefening van yoga, is het aanbevolen de neus te reinigen met gezouten water, en dit voor het positieve effect ervan op concentratie en meditatie, waardoor de doorgang van lucht wordt bevordert volgens “prânâyâma”.

Tongschraper

De tongschraper is een hulpmiddel voor de dagelijkse hygiëne, bij voorkeur te gebruiken ‘s morgens voor het ontbijt.Het helpt om uw tong te onderhouden door toxines te verwijderen, en helpt vaak ook om slechte adem te bestrijden.De eerste keren dat men ze gebruikt, zal men verbaasd zijn over de hoeveelheid materie die achterblijft op de tong, zelfs nadat men de tanden heeft gepoetst.
De tongschraper in koper is zeer geschikt om het witte achterblijfsel, aangemaakt door de bacteriële flora op het tongoppervlak, te verwijderen.Koper heeft bovendien anti-septische eigenschappen.

FacebookTwitterGoogle+Partager