Oliën

Waarom olie?

Ayurveda legt ons uit dat:
Olie verzadigt het lichaam volledig, hetgeen beschermt tegen alle extreme invloeden die Vata kunnen verhogen. Op deze manier helpt olie om tot rust te komen, brengt het de mens terug bij zichzelf, beschermt zijn immuniteit en vertraagt het verouderingsproces.

Massages

We gebruiken enkel essentiële plantaardige oliën, biologisch en van eerste koude persing.

De huid is doordringbaar, ze absobeert een groot deel van de olie die gebruikt wordt tijdens een massage. Het is belangrijk een natuurlijke olie te gebruiken, die kan worden herkend en verteerd door ons metabolisme. Het is eveneens aangeraden om voor de dagelijkse verzorging syntethische oliën te vermijden, aangezien deze als een gif door ons lichaam zullen worden verwerkt.

Ayurvedische Oliën

De grote waarde van Ayurvedische oliën is de kunst deze te bereiden met kruiden, waardoor hun specifieke kwaliteit verfijnt. Hierdoor kan je al als het therapeutisch met de oliën te werk gaan.
De Ayurvedische geneeskrachtige oliën kunnen worden gebruikt bij ayurvedische massages al naargelang de behoefte. Ze kunnen eveneens plaatselijk worden gebruikt, zoals bij uitwendige Basti (Kati Basti, enz.) of bij de Marmas bij een Abhyanga of bij een Nazya.

FacebookTwitterGoogle+Partager